Jag behöver något starkare

I söndags beställde jag piercingar från piercing.nu och nu har dom kommit! Är skitnöjd, dom är superfina. Idag slog jag förresten in ytterligare två julklappar och jag tror att jag ska julshoppa lite imorgon, skönt att få det gjort. (+ att jag älskar att slå in paket) (Ni kommer väl ihåg att rösta på mig varje dag hos nelly?)


En apa som liknar dig

Åkte upp till Umeå i tisdags för att göra lungröntgen samt hjärtundersökning. Hjärtat såg bra ut och tumören har krymt!! Knölarna i halsen har också krymt och det var skönt att höra att dom reagerat på två veckor. Skulle börja behandling nummer 2 igår, men det blev inte av för min port hade börjat glida ur. Det är inget farligt om den gör det, men dom ger inte cytostatika i en port som inte sitter som den ska, så istället opererades jag igår. Dom tog ur den gamla porten och satt i den nya, skönt att den sitter som den ska men jag har ont och behandlingen har skjutits upp tills på måndag.
 
Men allt ont har ju något gott i sig, jag har fått komma hem igen och så länge allt går som det ska så kommer jag att vara hemma på jul (vilket jag inte skulle varit om behandlingen börjat igår). Så det är skönt, hoppas att jag inte blir sjuk eller något nu. Så alla som är sjukisar vänligen håll er minst fyra meter ifrån mig.

I was a whirlwind, he was a superstar

Idag har jag tagit blodprov, dom tog i fingret och det gjorde skitont men vad gör man inte. Efter det åt jag och mamma på donken och sen köpte mamma en ny telefon och sedan handlade vi lite, jag gick förbi en grej som jag kände att Jennifer måste få i julklapp och jag känner mig så jävla nöjd med mig själv för Jennifers julklapp kommer att bli skitbra. Köpte en ball dammvippa och glittriga nagelfilar också. Annat som hänt: lånade Sherlock av Manda så det ska jag kolla igenom uppe i Umeå, spännande!


Jag har lurat mig själv för många gånger nu

Little things, Stockholm, astrologenen vän med en bil1:a gången, tro och tvivel, dom andra, petroleum, whirlwind, off to the races, det dom aldrig nämner, det är så jag säger det, as long as you love me, oh SusieHela min spotifylista.


Fast du är den finaste jag mött

Vill ha hockeyweekend och Nikon D90 mest, pengar och en macbook pro också men får jag en hockeyweekend och/eller kameran så blir jag snuskigt nöjd. Ska eventuellt köpa Håkanboken på fredag så den kanske stryks.
 

Maybe that's the reason that you talk in your sleep

Nämde i ett tidigare inlägg att jag hade två peruker, tänkte att jag skulle visa er den andra också! Tycker inte om den lika mycket som den långa, men älskar den ändå. Tycker dock att den är mer för lite finare tillfällen.


Rösta på mig

Jag är med i nellys tävling och skulle uppskatta jättemycket om ni kunde rösta på min bild! ♥
http://nellyfashion.nelly.com/se/?entry=331036952466444581_187099755

Första gången som du ska hålla någon i hand

Fick mitt paket från Nelly idag och jag älskar min pippitröja. Den är varm, mjuk, mysig, lång och stor och bra.


We're beautiful like diamonds in the sky


Det liv som du har, alla tusentals dar, passerar på ett litet kick

Igår hämtade jag ut mina peruker! Har bara bild på den ena, men den andra ser ungefär likadan ut fast den är snäppet kortare, aningen ljusare och och lite lockigare. Är otroligt nöjd och tycker att mitt hår är hur fint som helst.


Inte påmålad och falsk som andra

Förra veckan började jag tappa håret, i Söndags lät jag Jennifer klippa av det sista eftersom jag såg hemsk ut med fläckar och tunnt hår och på vissa ställen var det kort samtidigt som det var långt på andra. Det ser inte fruktansvärt ut, men jag trivs inte alls utan hår. Skulle gå till skolan idag men jag ville inte eftersom jag inte har något hår, så jag stannade hemma. Klockan fem ska vi till frisören och titta på min peruk som kommit.


Oh Susie, we ran out of time

Spräckte nyss min nellyoskuld och klickade hem en tröja/klänning och ett par örhängen! Så låt oss hoppas att det passar och är helt så jag slipper skicka tillbaka någonting. (Och att det är lika fint som på bilden förstås)


Sundsvalls sjukhus

Har redan behövt åka in på sjukhuset och här har jag varit sedan igårmorse. I torsdags började jag få väldiga kramper i magen och kunde knappt äta, inte ens dricka. I fredags blev det ännu värre och jag åt ca. ingenting under hela dagen utan låg bara och grinade och gnällde hela dagen för jag hade så fruktanvärt ont. Mamma ringde till sjukhuset som sa att jag förmodligen fått magkatarr och när vi googlade runt blev vi säker på att det verkligen är det eftersom att det är den smärtan och stället och sånt. 
 
Så jag ökade dosen för medicin mot magkatarr men eftersom jag fortfarande inte ätit eller druckit sedan torsdags så sa doktorn att jag skulle komma in och få dropp. Kunde inte ens tvätta händerna efter att jag varit på toa för jag svimmade nästan och att bara sitta var jobbigt för jag hade noll energi i kroppen. Kom in till sjuhuset och fick någon vidrig krämliknande sak som skulle bedöva magen, spydde upp den fortare än vad jag svalde den men efter att jag kräkts kändes det bra i två timmar efteråt. 
 
Har nog aldrig mått så dåligt som jag gjort dom senaste dagarna, har ingen ork i kroppen och när jag duschade idag fick jag sitta på en pall och det kändes ändå som att jag varit på världens träningspass efter. Har ont till och från, ibland gör det jätteont jättelänge men ibland går det fort. Mår betydligt bättre idag än igår men det är ändå inte okej. Kan inte äta eller dricka så mycket för då mår jag illa och får ont, men jag får i mig iallafall. Osäkert om jag måste ha dropp inatt igen, men det skulle nog kännas bäst att ha det. Förhoppningsvis får jag åka hem imorgon, men man vet aldrig. Har gått ner runt sex kg och halva benen är typ borta. Sovit några få timmar sedan onsdags (förutom igår då jag sov hela natten, bortsett från att jag vaknade en gång i timmen och behövde gå på toa - extremt irriterande med dropp)
 
När jag ligger här känner jag att det var 1400 gånger bättre uppe i Umeå, dom har ingen vidare koll på mina mediciner och imorse gav dom mig tillochmed apelsinjuice (?!??!?!!?! typ det värsta man kan få vid magkatarr). För att göra allting ännu bättre så kom min mens för tidigt också så nu väntar mensvärk från helvete + ännu mer hunger + magkatarr = ♥

Blodprover och blodvärden

Jag kom hem i Söndagskväll och kommer förmodligen att vara hemma tre veckor framöver, igår var jag på en lektion i skolan och det gick bra (förutom att jag blev grymt hungrig efter ca. tio minuter så det var allt jag kunde tänka på). Fikade på Barista efter skolan med Erica och Emma och hade tänkt gå hem till Felix senare för att spela FIFA men jag var så sinnessjukt trött efter att ha varit igång hela dagen så jag kom inte utanför huset.
 
Idag var jag på sjukhuset (sundsvalls sjukhus, skönt att inte behöva åka upp till Umeå hela tiden) och fick vincristine samt blodprov. Fick lustgas också och det är förmodligen bland det roligaste som finns, förutom att masken luktar så jävla äckligt. Än så länge känner jag inte av några biverkningar av vincristinet men det kan ta några dagar, förhoppningsvis slipper jag.
 
Mina blodvärden var bra, sämre än 10 oktober men fortfarande bra. Allting är som vanligt förutom mina röda blodkroppar, som transporterar syre, som har sjunkit från 132 till 108. 108 är inget dåligt värde men det är inte det man ska ha. Mamma sa att det är säkert för att dessa sjunkt som jag blir så trött av allting. Än så länge är immunförsvaret som vanligt iallafall, men det kan bli sämre på bara några dagar så jag måste akta mig för sjukisar. På måndag väntar nytt blodprov och då kommer jag förmodligen bli stucken i armen eftersom att min port har problem med att suga ur blod, skitirriterande för man ser svårt misshandlad ut av alla blodprovsstickningar. Fick ta i fingret idag eftersom dom inte fick ut något blod ur mä (allvarligt vad är fel på mig) och det gjorde - och gör - jätteont.

Behandling och bieffekter.

Som planerat började min första behandling i onsdags. Hittills har jag fått doxorubicine (dropp; kan ge benmärgshämning, hjärtförändring, kräkning och illamående), vincristine (spruta; kan ge ont i käkmuskler, förstoppning, domningar i händer och fötter), etoposide (dropp; kan ge lågt blodtryck, håravfall, förstoppning eller diarré. metallisk smak i munnen och benmärgsdämpning) & prednisone (tabletter; sömnlöshet, ökad aptit, svullnad i ansiktet, muntorrhet och sega slemhinnor) dessa mediciner är dom som jag kommer få under mina två första behandlingsblock.

Docorubicine fick jag i onsdags och ska få en gång till nästa onsdag, vincristine fick jag också i onsdags och kommer få en gång till nästa vecka, etoposide har jag fått onsdag, torsdag, fredag och jag kommer få ikväll igen samt imorgonkväll. Prednisone får jag varje dag, fyra tabletter tre gånger om dagen. Förutom dessa mediciner får jag även tabletter mot illamående och jag har fått pulver & droppar mot förstoppning. 

Jag har än så länge har jag sluppit dom flesta biverkningarna, men jag har ändå inte varit helt fri. Mina händer och fötter har svullit/domnat till och från, mitt ansikte sväller också upp till och från och jag blir rosa, i torsdags mådde jag illa nästan hela dagen och jag har varit förstoppad. Mina händer och läppar har även blivit snustorra men efter x antal omgångar body butter och lypsyl är dom som vanligt. Förhoppningsvis slipper jag fler biverkningar men första behandlingsomgången är fortfarande inte över så jag kan lika gärna börja lida av det som jag inte lidit av ännu. Vissa biverkningar som tex. håravfall kan ta tid också, skulle kunna tappa håret när som helst från imorgon tills om fyra månader.

(glucose påsen är vanligt sockerdropp, det får man före första behandlingen börjar för att förhindra illamående så gott som det går)

RSS 2.0